De winkeliers en bewoners maar de ook de grootste huiskamer aldus de directeur van de Beatrixschool in deze straat hadden een inspraakavond over de toekomstige herinrichting van dit kleine stukje oud Pijnacker.

Grote afwezigen waren de winkeliers met name deze aan de Emmaparkstrip want deze grenst aan het parkeerterrein wat is gelegen aan de Stationsstraat.

De projectleider was duidelijk over deze afwezigheid, als de beslissingen zijn genomen en de inspraak is geweest zijn wijzigingen niet meer mogelijk daar is nu eenmaal deze avond voor.

In het concept waren de bewoners het duidelijk oneens met het plaatsen van een drempel halverwege dit stukje Stationsstraat die deze huizen die tijdens de bouw van Ackershof2 al veel te lijden hebben gehad nog meer problemen zullen krijgen als het vracht en personen verkeer keer op keer over de drempel denderen, een zebrapad zou beter zijn namens de bewoners en ook de directeur van de Beatrixschool beaamde dit.

Ook de nieuw te plaatsen verlichting leverde een heftige discussie op omdat enkele bewoners aan de voorzijde van hun huis slapen.

Ook punten als het oversteken van de kinderen, de auto’s van ouders die hun kind naar school brengen en de werknemers van winkels en banken die hun auto in de straat parkeren kwamen ruim aanbod.