De Beatrixrun is een jaarlijks terugkerende motortoertocht van 100 zijspanmotoren met in het zijspan een verstandelijk gehandicapte passagier. De toertocht start en eindigt ieder jaar in Pijnacker.
De organisatie is in handen van Oranjevereniging Pijnacker die daarbij wordt ondersteund door motorbrigades van verschillende politieregio’s en door vele vrijwilligers.

De doelstelling van de Beatrixrun is onze verstandelijk gehandicapte medemens kosteloos een leuke dag te bezorgen. Aan deze toertocht werken honderden personen belangeloos mee.
Zo komen de zijspanrijders vanuit alle windstreken om mee te rijden met de Beatrixrun. In veel gevallen vormen zijspanrijder en passagier een eenheid, waaruit hechte vriendschappen ontstaan.

Op verzoek van de gemeente Pijnacker was de Engelse lus anders dan in het programmaboek van de Oranjevereniging Pijnacker staat vermeld.

De juiste route die werd gereden was vanaf de Klapwijkseweg, Oostlaan richting Pijnacker centrum, Meidoornlaan, Goudenregensingel, Nootdorpseweg (richting Oostlaan), Europalaan uitrijden tot het einde en vervolgens weer helemaal terug naar de Oostlaan, Oostlaan door het centrum richting het eindpunt aan de Boezem.

De run vertrok om 10.15 uur op de muziek van Drumfanfare Haaglanden van het Stationsplein in Pijnacker. Vervolgens ging de route door Pijnacker: Willem de Zwijgerlaan, Emmastraat, Meidoornlaan, Troelstralaan, Nobellaan, Noordweg richting Nootdorp. In Nootdorp wordt de route gereden via de Oudeweg, Kerkweg, Sportparkweg en Laan van Nootdorp. Daarna ging de stoet via o.a. Leidschendam, Wassenaar, Katwijk en Noordwijk naar de pauzeplaats in Noordwijkerhout. Dit jaar was de firma A Frylink & Zonen zo gastvrij om alle (ca. 300 deelnemers) te ontvangen.