Bibliotheek Oostland weer open.

08 mei 2020


Maandag 11 mei gaat Bibliotheek Oostland weer open, maar wel heel voorzichtig. Alleen de vestigingen Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Nootdorp zullen op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00-16.30 uur geopend zijn. De boekenbezorgservice aan huis blijft voorlopig gehandhaafd.


Ook het telefonisch spreekuur op elke werkdag op elke vestiging van 9.00-11.00 uur blijft actief, maar op maandag, woensdag en vrijdag kunt u natuurlijk tot 16.30 uur bellen.

Er is met man en macht gewerkt om de vestigingen in Berkel en Rodenrijs, Pijnacker en Nootdorp geschikt te maken om anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Dat betekent dat er een route is uitgezet met pijlen op de grond om aan te geven hoe de boeken ingeleverd, uitgezocht en geleend kunnen worden. De bezoeker die binnenkomt krijgt een toegangsitem (dvd-hoesje) mee zodat het maximaal aantal bezoekers niet overschreden wordt. Het is in de vestigingen niet mogelijk een consumptie te gebruiken of langer te verblijven.

Boeken kunnen ook gewoon nog steeds aan huis bezorgd worden. Via de website, de wise-app, het contactformulier of via de telefoon kunnen boeken gereserveerd worden. Er wordt dan een afspraak gemaakt over het moment van bezorgen. De bezorging is uiteraard contactloos. De boeken kunnen ingeleverd worden op de vestigingen, ook Bergschenhoek en Bleiswijk, in de boekenbussen of de karretjes die in de halletjes staan.

In de geopende vestigingen staan ‘kuch’schermen bij de informatiebalies en er zijn voldoende desinfectiemiddelen. De uitleenpunten en toegangsitems worden regelmatig schoongemaakt. De toiletten zijn gesloten. De ingeleverde boeken worden 72 uur in quarantaine geplaatst. Kom bij voorkeur alleen. Kom niet als u klachten heeft. Pak alleen boeken uit het schap die u daadwerkelijk wilt lenen, reserveer bij voorkeur vooraf.

Voor vragen, bel of mail met de medewerkers van Bibliotheek Oostland.