Burgemeester Ilona Jense geïnstalleerd

12 oktober 2022
Oud-wethouder Ilona Jense legde woensdagmiddag in een bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Hulst ten overstaan van Commissaris van de Koning van Zeeland Han Polman de ambtseed af, waarmee ze officieel werd geïnstalleerd als burgemeester van de Zeeuwse gemeente. Locoburgemeester Jean-Paul Hageman hing haar na een welkomsttoespraak de ambtsketen om.

De installatie van Jense als nieuwe burgemeester werd behalve door haar eigen gezinsleden en de gemeenteraadsleden van Hulst ook bijgewoond door veel genodigden uit haar nieuwe gemeente en van uit de provincie, en daarnaast natuurlijk ook uit Pijnacker-Nootdorp. Burgemeester Björn Lugthart was tijdens de ontvangst na de plechtigheid een van de mensen die haar met haar benoeming feliciteerde.

Twaalf kandidaten
Jense was door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad in Hulst voorgedragen. Er was veel belangstelling voor de burgemeesterspost: in totaal hadden er twaalf kandidaten gesolliciteerd.

Voorlopig neemt de nieuwe burgemeester door de week haar intrek in een bungalow op een vakantiepark, tot ze samen met haar gezin kan gaan wonen in Sint Jansteen, een van de dorpen die deel uitmaken van de gemeente Hulst. Haar echtgenoot Gert-Jan en de drie kinderen blijven tot die tijd nog in Pijnacker-Nootdorp wonen, waar Ilona in het weekend ook terug zal keren.