Creamarkt mag blijven

17 december 2022
Het was even spannend. Connie Wagenaar was er toch wel een beetje nerveus over of de creamarkt die ze elke maand organiseert in winkelcentrum Ackershof 2 ook na de jaarwisseling zou mogen blijven. Want dat centrum is verkocht aan een buitenlandse investeerder en dan is het maar afwachten wat die voor plannen en ideeën heeft.

Maar zo vlak voor Kerstmis kreeg Connie goed nieuws. De creatieve markt, in het overdekte gedeelte in de gang bij de Hema, mag in elk geval tot aan de zomer blijven. “In mei volgt een evaluatie, maar ik verwacht geen problemen voor de tweede helft”, zegt Connie.

Dat de kramen met zelf gemaakte sieraden, kaarten, gehandwerkte dierenfiguren en andere creatieve spulletjes in Pijnacker kunnen blijven, daar zijn de standhouders erg blij om. Eerder moest de creamarkt al verhuizen vanuit Delfgauw, waar de markt ooit was begonnen. Maar in het winkelcentrum in Emerald was voor de marktkramen op een gegeven moment geen plaats meer. In Ackershof werden ze toen met open armen ontvangen.

De creamarkt is er om de andere week op zaterdag of woensdag. De eerste keer in het nieuwe jaar is op zaterdag 21 januari.