Geen inzameling van kerstbomen

29 december 2022
Corona en de nasleep daarvan lijken definitief een streep te zetten door een leuke traditie in Pijnacker-Nootdorp. De gemeente organiseert, net als in de afgelopen twee jaar, géén inzameling van kerstbomen. Jammer, want veel kinderen hadden er plezier in om na de kerstdagen bomen te verzamelen en die naar een van de inleverpunten te brengen. Per boom kregen ze dan vijftig cent.

De inzamelingsactie was altijd een succes en het zorgde er ook voor dat er veel minder bomen zomaar op straat werden gedumpt. Maar de politie en brandweer drongen er sterk op aan om de situatie te laten zoals tijdens corona, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Het verzamelen van kerstbomen net voor de jaarwisseling zou te veel brandgevaar opleveren en een te groot beslag leggen op schaarse handhavingscapaciteit.”

Vanaf 2 januari opgehaald

Oude kerstbomen moeten daarom weer gewoon buiten worden gelegd, bij voorkeur in de buurt van de ondergrondse afvalcontainers of op de locaties van de minicontainers. Vanaf 2 januari rijdt het servicebedrijf van die gemeente twee weken lang rond om de bomen op te halen en op een centrale plaats te versnipperen.

Kerstbomen mogen ook in stukken geknipt in de restafvalcontainer, maar niet in de groencontainers. Het hars in de bomen verstoort namelijk de compostering.

Tekst en foto’s: Paul Houkes