Heel Pijnacker snel internet.

02 december 2021
Of je nu in Pijnacker, Delfgauw of de Oude Leede woont snel internet is beschikbaar voor iedereen die het wil, KPN is in sneltreinvaart bezig met het vervangen van de oude telefoniekabels voor glasvezel in veel straten van het centrum van Pijnacker.

Vandaag gaf wethouder Jensen bij het bestuurscentrum er een officieel tintje aan door symbolisch een gat te vullen met zand, medio februari worden de eerste huisaansluitingen gemonteerd, in Delfgauw zijn veel huisaansluitingen inmiddels geplaatst en de eerste ook al actief aangesloten.

De lokale provider SKP is op dit moment bezig om in de wijk Klapwijk alle huizen te voorzien van glasvezel en zijn er ook al enige straten actief aangesloten op het ultra moderne netwerk van de lokale provider die zeer concurrerend is in prijs en snelheden.

Vorig jaar is in het buitengebied de actie glasvezel buitenaf voltooid en een grote hoeveelheid huizen aangesloten op het netwerk van verschillende providers, met recht kan dus gezegd worden dat de hele gemeente binnenkort de mogelijkheid heeft snel internet te hebben.

Foto’s: Leo Scheen