Kiezen voor kunst in het Emmapark.

31 mei 2020


Jouw stem telt voor kunst in Pijnacker-Nootdorp. De gemeente krijgt namelijk een bijzonder nieuw kunstwerk in het Emmapark in Pijnacker. Afgelopen maanden hebben regionale kunstenaars een kunstwerk ingediend voor het project ‘Kunst in de gemeente Pijnacker-Nootdorp’ van de stichting Kunstweek.

Jij bepaalt welk kunstwerk dat wordt! Breng jouw stem uit en help een kunstwerk te kiezen.

Het is voor het eerst, dat op deze democratische wijze de inwoners van Pijnacker-Nootdorp, kunnen bepalen welk kunstwerk in de gemeente geplaatst wordt.
Er waren maar liefst 12 werken ingediend door regionale kunstenaars welke inmiddels door de jury beoordeeld zijn. De juryleden zijn Raoul Locht (voorzitter van Stichting Kunstweek), Jan-Willem Maas (gemeenteraadslid), Roos van der Meijden (kunstschilder, vrijwilliger Stichting De Verbeelding), Linda Vaandering (tekstschrijver, vrijwilliger van Stichting De Verbeelding) en portefeuillehouder Cultuur Francisca Ravestein.

Acht werken zijn positief beoordeeld en door naar de tweede ronde.

Er kan nu door de inwoners gestemd worden op deze kunstwerken. De acht werken zijn gemaakt of ontworpen door de kunstenaars: ARTikel II-13 (Tanja Ooms en Kees Bosman), Coby Brinkers, Renée du Clou, Sabina Eps, Hans la Hey, die met twee werken door is naar de volgende ronde, Jan Kettelarij en het duo Rob Kruizinga en Ludo Broos.

Stemmen kan vanaf 1 juni.

Breng daarom nu jouw stem uit op een van de acht werken en help een nieuw kunstwerk te kiezen. Bovendien maak je daarmee kans een van de 10 prachtige kunstboeken Beeldende Kunst in Nederland te winnen t.w.v. €24,95 die verloot worden onder de stemmers. Laat je stem horen, ga naar www.kunstindegemeente.nl en breng je stem uit.

Uit de drie kunstwerken die de meeste stemmen krijgen, kiest uiteindelijk dezelfde jury het winnende kunstwerk. Het gekozen kunstwerk krijgt na de zomer een plek op een betonnen sokkel van 1×1 meter nabij de vijver in het Emmapark in Pijnacker. Het beeld is daar een jaar lang te zien. Een kunstwerk waar iedere inwoner van Pijnacker-Nootdorp een mening over mag hebben en die mening kan delen door te stemmen op zijn of haar favoriet.

Op de website staan alle kunstwerken met afbeelding en uitgebreide informatie.

Let op: Alleen inwoners van Pijnacker-Nootdorp mogen hun stem uitbrengen.