Komende zaterdag 2 juni is er weer genoeg te doen in Pijnacker centrum, zo is er de “Dag van de Bouw” in het nieuwe Ackershof2 gedeelte, in het Wittehuis is er de woonbeurs “buitengeWOON Pijnacker” een woonbeurs voor de regio Pijnacker, de tweede aflevering van het “Shantykoren festival”, en op de Prunuslaan “Prunus Pop”, en als je mee wil doen aan de 12 inch race moet je gaan inschrijven bij Cafe de Guyter.

Wij maakten een overzicht van alle evenementen.

Dag van de Bouw 10:00-16:00

Op zaterdag 2 juni staat Ackershof in het teken van ‘De Dag van de bouw’. Op deze feestelijke dag kan een ieder kennis maken met het project!

Wat kunt u allemaal verwachten op deze dag? Terwijl u de bouwwerkzaamheden en de modelwoningen van het project bekijkt kunnen de kinderen hun eigen bouwwerk in elkaar zetten. Zij versieren op het binnenterrein een vogelhuisje om thuis op te hangen of gaan lekker aan de slag met kleurgerij. Voor hen ligt hier ook nog een leuk presentje klaar! Ook kunt u op het binnenterrein een ijsje ophalen.

Tot slot is het de bedoeling om een ‘straatje te leggen’ voor Stichting Kika Kinderkanker. ABB sponsort iedere gelegde steen. De opbrengst van het straatje leggen gaat naar de Beatrixschool, die het bedragt doneert aan Stichting Kika!

Woonbeurs “BuitengeWOON Pijnacker 11:00-15:00”

Maak kennis met wonen in de vriendelijke groene omgeving van Pijnacker-Nootdorp tijdens de woonbeurs BuitengeWOON. De gemeente en organisaties op het gebied van wonen presenteren de vele mogelijkheden die te vinden zijn op slechts tien minuten reisafstand van de steden Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer.

Buiten de stad en toch centraal wonen?
In Pijnacker-Nootdorp kan dat gewoon!
Een bestaande of nieuwe woning, appartement of vrijstaande villa?
De mogelijkheden zijn hier buitengewoon!
En buiten wonen in deze gemeente biedt gewoon méér!
Een groene gemeente met ruimte voor wonen, werken, ondernemen, leven en recreëren!

Shantykoren festival Raadhuisplein 12:00-16:30

Vorig jaar was de eerste aflevering van het Shantykoren festival, een zeer geslaagd evenement wat dit jaar een geweldig vervolg zal krijgen niet alleen omdat het Pijnackerse shantykoor “Schiehaven” 5 jaar bestaat maar ook door het optreden van onder andere “Zeevrouwenkoor Waterzooi” het “Bataviakoor” en “Captainsdinner” tijdens de pauze’s wordt u vermaakt door de “Band zonder Maat” het geheel wordt gepresenteerd door Gerko Veltrop (bekend van de Seniorenmiddag en de Oranje vereniging).

Het programmaboekje kunt u hier… downloaden.

Prunus POP 15:00 – 23:00

Op de Prunuslaan in Pijnacker wordt weer het altijd gezellige Prunuspop festival gehouden. dit jaar zullen The Amazing Stroopwafels het festijn openen. Alternatieve rock zal er na volgen met lokale band Tripper. The Nervous Fellas uit Rotterdam zullen voor een Blues tintje zorgen en de avond zal afsluiten met partyband Goed Verhaal.

Inschrijven 12 inch race 20:00

De inschrijfavond is voor de deelnemers van de 12 inch-race het startsein voor het nieuwe 12 inch seizoen. Dit jaar kan iedereen van 16 jaar en ouder zich op 2 juni vanaf 20.00 uur inschrijven voor de beroemde race. De inschrijving is zoals altijd in Café de Guyter aan de Stationsstraat in Pijnacker. Ook dit jaar kunnen er 600 deelnemers meedoen aan de race die gehouden wordt op 8 september (de tweede zaterdag van september). Ieder jaar loopt het deelnemersveld langzaam vol, dus kom op tijd zodat je verzekerd bent van je deelnemersnummer. Er is een mogelijkheid om je door iemand anders in te laten schrijven maar er moet wel contant afgerekend worden. De prijzen voor de deelname zijn hetzelfde als vorig jaar, 60 euro als je er een fiets bij wil hebben en 20 euro als je al in bezit bent van een 12 inch fiets.