Lintjesregen in Pijnacker.

26 april 2022
In partycentrum Het Witte Paard in Nootdorp, een sfeervollere locatie dan de gebruikelijke raadzaal in Pijnacker, zijn dinsdagmorgen vijf inwoners van Pijnacker-Nootdorp Koninklijk onderscheiden vanwege hun jarenlange werk voor de samenleving. Burgemeester Björn Lugthart speldde bij hen de versierselen op die horen bij de Orde van Oranje-Nassau. Hun familie en relaties, die van tevoren al op de hoogte waren gesteld dat dat zou gebeuren, keken in de zaal toe en konden de gedecoreerden direct na de uitreiking feliciteren.

Theo van den Bulk

Als eerste kreeg Theo van den Bulk de onderscheiding. Hij was voorgedragen door de culturele organisatie De Verbeelding, waarvoor hij al sinds eind jaren ’80 als vrijwilliger actief is, als door Zorgkwekerij Bloei, waar hij op de afdeling houtbewerking lijsten maakt en ander vrijwilligerswerk doet.

Paulien Herder

Paulien Herder, hoogleraar Engineering Systems Design aan de TU Delft, kreeg haar onderscheiding vanwege de grote bijdrage die ze heeft geleverd op het gebied van onderzoek naar grootschalige energieopslag. Sinds 2014 is zij lid van het Topteam Energie, als Captain of Science. Zij is portefeuillehouder voor de Human Capital Agenda, het systeem-integratieprogramma, het sociale innovatieprogramma en digitalisering in het energieprogramma. Professor De Herder is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Derk Frits Radstake

Derk Frits Radstake kreeg een lintje voor jarenlang vrijwilligerswerk, onder andere bij de SWOP, de PCOB, showgroep Mirabella en de Buurtbus. Bij die laatste organisatie was hij tot 1994 chauffeur. Bij de PCOB is hij nog steeds lid van de afdeling digitale dienstverlening.

Mevrouw Suijker-Nadorp

Mevrouw Suijker-Nadorp is al meer dan 37 jaar vrijwilliger in allerlei functies. Zij is ondanks haar hoge leeftijd nog steeds actief bij de Parochiekern H. Joannes de Dooper in Pijnacker. In 2014 werd zij lid van de locatieraad. Sinds kort is ze voorzitter.

Koos Vonk

Koos Vonk zet zich al 28 jaar in voor het Delfts Wijn- en Biergilde en is ook al meer dan veertig jaar actief voor Toerclub Pijnacker. Daarnaast is hij lid van het Shantykoor Schiehaven en was hij lid van carnavalsvereniging De Ballentrappers, waarvan hij in 1994 Prins Carnaval was.

Uit het Nieuws archief