Vanavond rond kwart voor negen twitterde Politie Pijnacker er lustig op los met teksten als “Jetzt geht es los” we gaan helemaal los en “Stiamo andando a vincere stasera” wij gaan winnen.

Op dat moment had de politie Pijnacker schijnbaar niets beters te doen dan het begin van de voetbal wedstrijd Duitsland – Italie te volgen.

Natuurlijk zijn wij even pols hoogste wezen nemen bij het Politie Bureau waar het vrij rustig was, de voorbij rijdende Politie auto keek ons even aan waarom we foto’s maakte van dit eens zo mooie politie bureau wat zich steeds meer in het daglicht zet.

Op Telstar Online gaf de Politie woordvoerder de volgende verklaring:

Wim Hoonhout, woordvoerder van politie Haaglanden reageert; “Sinds enige tijd hebben alle wijkbureaus en veel wijkagenten van Politie Haaglanden een twitteraccount geopend. Via dit account communiceren zij met hun lokale volgers op een laagdrempelige, snelle en directe manier. Dat gaat over het algemeen goed, soms minder. Het nadeel van twitter is dat het een snel medium is. Iets gepost is direct openbaar. Een groot voordeel is dat je met een klein berichtje al snel een groot bereik hebt. Vermissingen, inbraken maar ook overvallen lenen zich uitermate als onderwerp voor een twitterbericht. Tweets zoals die van donderdag juist weer niet. In een fase waarin je als korps leert omgaan met het gebruik van sociale media kan zoiets gebeuren.”