Straattheater festival in het Centrum.


Voor de tweede keer kunnen bezoekers van het Raadhuisplein en omgeving op zaterdag 13 juli genieten van straattheater. Steltlopers, acrobaten, mensen die muziek maken, een fietsende dj, en als hoogtepunt de Britse comedian Abigail Collins vormen samen het Pijnackerse straattheaterfestival, georganiseerd door Teun de Vries en Erik Bevaart.

Op het Raadhuisplein zijn vier acts geprogrammeerd die elk tussen 11 en 16 uur meerdere keren worden gespeeld. Daarnaast zijn er acht mobiele acts die in het hele centrum rondlopen, dus ook in de straten en lanen rond het winkelcentrum.
Fool Britannia!

Teun de Vries, voorzitter van de winkeliersvereniging Ackershof: “De voorstellingen van Abigail Collins springen er zeker uit. Zij komt speciaal vanuit Engeland over voor het festival. Ze neemt de Britse mentaliteit op de hak. Vooral daar verheug ik me erg op.”

Abigail speelt enkele malen haar voorstelling Fool Brittannia!, waarin ze haar eigen kijk geeft op de wens van de Britten om de EU te verlaten. De muziek-, theater- en cabaretgroep Piepschuim, opgericht door Cor Burger en Jacco Westeneng, is dit jaar ook weer van de partij.
Steltlopers

Ook Erik Bevaart verwacht dat het tweede straatfestival nog leuker wordt dan vorig jaar al het geval was. “Zeker ook de mobiele acts die dus in het hele centrum rondlopen worden erg leuk dit jaar. En ja, bij straattheater horen steltlopers, dus die zijn er nu ook zeker bij.”

Het evenement wordt gefinancierd zonder subsidie. De winkeliersvereniging draait zelf op voor de kosten, al is een belangrijke bijdrage verkregen uit het ondernemersfonds, “maar dat is geld dat we als ondernemers via de ozb ook zelf bij elkaar hebben gelegd.”

De foto’s van de editie van vorig jaar ziet u hieronder: