Terrassen Raadhuisplein wat smaller.

16 november 2020
De ondernemers die een lunchroom en een ijssalon exploiteren op het Raadhuisplein in Pijnacker, Délifrance en Bij Ons IJs en Chocolade, hebben in de afgelopen dagen gezien dat de terrassen voor hun zaken zonder enig overleg een stukje smaller zijn geworden. In opdracht van de gemeente zijn grote plantenbakken geplaatst, precies tegen de grens van de terrassen aan, maar dan wel aan de binnenkant van die grens.

De plantenbakken zijn onderdeel van de herinrichting en vergroening van het Raadhuisplein. Die operatie is bedoeld om het kale plein aantrekkelijker te maken. Dat de grote plantenbakken er zouden komen was wel bij de ondernemers bekend, maar niet dat daardoor een strook van hun terrassen zou worden afgepakt.

Looproute

Een woordvoerder van de afdeling Wijkzaken van de gemeente meldt desgevraagd aan onze website, dat de bakken bewust zo zijn geplaatst om de natuurlijke looproute van Ackershof 1 naar Ackershof 2 niet te verbreken. Aanvankelijk was een van de bakken zelfs pontificaal voor de ingang van Délifrance neergezet. De exploitant diende daarover een protest in bij de gemeente, omdat hij bang was dat zijn zaak hierdoor vanaf het plein nauwelijks meer te zien zou zijn. Inmiddels is daar iets aan gedaan; een van de bakken is vervangen door een kleiner exemplaar, zodat er een doorgang ontstaan naar de ingang van de zaak.

Volgens de gemeente wordt de beplanting aan de kant van de Diamant laag gehouden. Wel komen er klimplanten die de opbouw van de plantenbakken zullen vergroenen.