The making of “Plaatjesboek”

11 januari 2023
Het Historisch Genootschap Oud Pijnacker verzorgde in de Bibliotheek aan de Julianalaan een gezellige en informatieve avond met als titel “The Making of Plaatjesboek” een terugblik naar het in oktober 2021 uitgebrachte boek “Pijnacker in vroeger tijden” wat een idee was van Plus supermarkt eigenaar Sabine Zondag.

Sabine nam contact op met Annette Theeuwsen-Kardol met de vraag of het mogelijk was een verzamelboek uit te brengen waarin plaatjes geplakt konden worden, binnen een maand had Annette samen met het Historisch Informatie Punt onderdeel van het HGOP (Historisch Genootschap Oud Pijnacker) al meer als 150 plaatjes gereed die gebruikt konden worden voor de spaaractie van de supermarkt.

Het werd een geweldig succes en veel mensen ruilden onder elkaar de plaatjes en waar het kon na afloop van de actie help Annette mee om het boek vol te krijgen, mocht u dus nog plaatjes missen maak dan een lijstje en lever deze in bij het HIP-Hoek in de bibliotheek op zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur.

Aan het begin van de avond werd de nieuwe website van het HGOP onthult door de maker na lovende woorden van voorzitter Paul van Winden.