Twee Koninklijke onderscheidingen.

18 september 2021
Burgemeester Francisca Ravestein verraste zaterdagmiddag twee vrijwilligers van de Vereniging voor Natuur- en Milieubescherming met een Koninklijke onderscheiding. Marleen Lekkerkerk en Gerard de Hoog kregen hun lintjes tijdens de jubileumviering van de 60 jaar bestaande NMP in het kerkgebouw ‘Het Kruispunt’ in Pijnacker.

De versierselen als Lid van de orde van Oranje-Nassau mocht het echtpaar vanwege corona zelf bij elkaar opspelden. Ze wonen tegenwoordig in Drenthe.

Marleen Lekkerkerk kreeg de onderscheiding voor haar ruim 27-jarige bestuurslidmaatschap en haar werk als vrijwilliger bij NMP. Samen met haar partner Gerard was ze als inspreker betrokken bij veel ruimtelijke plannen die van invloed waren op de natuur en de groengebieden in de gemeente. Ook was ze hoofdredacteur van het verenigingsblad De Verderkijker, beheerde ze het archief van de vereniging, verzorgde ze de ledenadministratie en hield ze zich bezig met publiciteit en pr.

Gerard de Hoog is meer dan 40 jaar vrijwilliger geweest bij NMP. Hij was actief betrokken bij de totstandkoming van het natuur- en recreatiegebied De Groenzoom en werd penningmeester van het gebruikersplatform. Hij stak bij de aanleg van de N470 veel tijd en energie in het behoud van de Zuidpolder van Delfgauw en was actief betrokken bij het met de gemeente gesloten convenant over de aanleg van de wijk Keijzershof. Voor de NMP coördineerde hij de werkzaamheden met betrekking tot natuurbeheer en natuuronderhoud.

Tijdens de jubileumviering presenteerde de NMP ook zijn nieuwe website. Verder was er een presentatie voor de deur van het kerkgebouw, die een beeld gaf van de activiteiten van de natuur- en milieuclub.

Tekst: Paul Houkes

Uit het Nieuws archief