Unieke beelden Juliana op Raadhuisplein.


De meest actieve cameraman van onze gemeente zou wel eens Wim Meijer kunnen zijn. Grote evenementen rondom het Raadhuisplein worden al jaren vastgelegd door de kwieke zeventiger, die met interviewer Erik Bevaart o.a. de filmpjes van de serie Pijnacker in Beeld vervaardigt.

Meijer beschikt ook over een enorm archief, zowel van eigen als verkregen materiaal. Veel heeft hij al geplaatst op de facebookpagina’s van ‘Pijnacker uit de oude doos’. Deze filmpjes bereiken ook voormalige dorpsgenoten die in het buitenland wonen.
Het archief wordt regelmatig aangevuld door mensen die bij het opruimen van de zolder nog oude banden tegenkomen. Bij Wim is alles welkom indien het maar met ons dorp te maken heeft. Onlangs kreeg Wim de beschikking over een klein kleurenfilmpje zonder geluid van het bezoek van Koningin Juliana in mei 1965. Daarin is goed zichtbaar dat het Raadhuisplein voor die gelegenheid verfraaid is met bloemen en groenten. Behalve enkele bewaarde foto’s van deze bijzondere gebeurtenis, nu al weer 50 jaar geleden, blijkt er nu ook bewegend beeldmateriaal te zijn.
Dit is nu verwerkt in het tweede filmpje rondom tuinbouwexpert Aad Tas. Hierin wordt ook aandacht geschonken aan een dorpsicoon van weleer, dhr. Wim de Jong, in de volksmond ook bekend als Buziau.