Wat gebeurt er met Flying Fish.

26 april 2021
Het is nog niet zeker wat er gaat gebeuren met het wisselkunstwerk Flying Fish van de Delftse kunstenaar Sabina van Eps. Dat was, in het kader van het project ‘Kunst in de gemeente’, geplaatst in het Emmapark in Pijnacker, maar werd daar weggehaald nadat het meerdere keren was vernield. De gemeente weet nog niet waar het heen moet.

In de afgelopen maanden is onderzocht of het object kon worden geplaatst in het midden van de vijver in het Emmapark, zodat vandalen het niet nogmaals zouden kunnen vernielen. Maar de kosten voor plaatsing van het kunstwerk in de vijver lijken aanzienlijk te worden, meldt een woordvoerder van de gemeente. Dat zal daarom vermoedelijk geen mogelijkheid zijn. Er wordt nu gezocht naar een andere plek waar de Vliegende Vissen kunnen worden neergezet, bij voorkeur een locatie waar meer sociale controle is.

Inmiddels kunnen kunstenaars zich aanmelden voor de volgende ronde van het project. De bedoeling is dat in de zomer op het plein voor het wooncomplex aan de Laan der Zeven Linden in Delfgauw een nieuw wisselobject wordt geplaatst. Tot 1 juni kunnen kunstenaars uit de regio hun ontwerp hiervoor insturen. Daarna beoordelen een jury én het publiek welk kunstwerk mag worden uitgevoerd en op die plek neergezet.

Alle kunstenaars uit Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Delft kunnen meedoen. Informatie en de voorwaarden staan op de website www.kunstindegemeente.nl.

Met dank aan: Paul Houkes