Week van de Mantelzorg.

20 oktober 2021
De Week van de Mantelzorg, van 5 tot en met 14 november, wordt weer een prachtig evenement. Dat is wel af te leiden uit het klinkende programma dat is samengesteld. Als waardering voor de vele mensen die in Pijnacker-Nootdorp de zorg op zich nemen voor een familielid of iemand anders in de omgeving is er een breed aanbod aan activiteiten: workshops, natuurwandelingen, creativiteit, filmvoorstellingen, hatha yoga, theater, een whiskyproeverij, het houdt haast niet op.

Belangstelling is er genoeg. De inschrijving is vorige week donderdag opengesteld, en meteen op de eerste dag stroomden de mailtjes en telefonische aanmeldingen binnen. Josita Woesthuis van Mantelzorgondersteuning van de SWOP: “Er kwam op die eerste dag zoveel binnen, ik werd er een beetje zenuwachtig van. Mensen die zich de volgende dag wilden inschrijven hadden al wat minder keuze omdat sommige activiteiten al vol waren.”

Toch is er nog genoeg te kiezen voor mantelzorgers die zich nog willen aanmelden. Dat kan nog tot eind van deze maand.
Pakketten

De grote belangstelling komt misschien ook omdat het evenement vorig jaar vanwege corona niet door kon gaan. De SWOP had toen wel leuke pakketten samengesteld met lekkernijen en kleine kadootjes, maar een echte Week van de Mantelzorg was het natuurlijk niet. “Dus we zijn heel bij dat het nu weer mag. We gaan er tenminste vanuit dat het nu allemaal gewoon door kan gaan.”

Er zijn naar schatting zo’n 14.000 inwoners van Pijnacker-Nootdorp die op de een of andere manier mantelzorg verlenen. Dat is een enorm aantal, maar toch zijn lang niet al die mensen in beeld bij Mantelzorgondersteuning. Het worden er wel steeds meer, zegt Josita. “Ik zag bij de aanmeldingen die tot nu toe zijn binnengekomen toch wel een aantal ja’tjes bij de vraag of men bij ons ingeschreven wil worden als mantelzorger. We krijgen er dus wel een heleboel mensen bij. Fijn als ons bestand groeit, want veel mensen die mantelzorg verlenen kunnen best ondersteuning gebruiken.”

Het volledige programma is hier te vinden. Ook lees je op deze webpagina hoe je je kunt inschrijven voor een of meer activiteiten.

Met dank aan: Paul Houkes