Wereldwinkel ondersteunt Thaise boeren

18 mei 2023
Wereldwinkel Pijnacker ondersteunt Thaise boeren met de bouw van 3 kassen op het platteland van Boripat en Surasak waar de Sisaket Fairtrade Farmer Group zit, er worden inmiddels verschillende soorten chilipepers verbouwd voor de Nederlandse markt.

Kassen
Voor de boeren zijn de kassen erg belangrijk om een hogere opbrengst te genereren aangezien er op het open land veel insecten zijn die zich in de pepers binnendringen en hier hun larven achter laten en op deze manier de pepers onbruikbaar maken.

Fairtrade Original
Fairtrade Original heeft de totstandkoming van deze kassen gefaciliteerd en gefunctioneerd als brug tussen de Wereldwinkel Pijnacker en de boeren van de Sisaket Fairtrade Farmer Group in Thailand.
Als eerste Fairtrade organisatie ter wereld werkt Fairtrade Original nauw samen met boeren en producenten in Afrika, Aziƫ en Latijns-Amerika. De missie van Fairtrade Original is: boeren in staat stellen om een leefbaar inkomen te bereiken. Fairtrade Original ontwikkelt eerlijke handelsketens waarbij zoveel mogelijk van de producten lokaal worden verwerkt en verpakt. De winst is een beter leven voor de mensen met wordt samengewerkt. Fairtrade Original is een foodmerk met een missie. De belangrijkste productgroepen zijn koffie en Wereldkeuken producten zoals rijst, kokosmelk en de genoemde Thaise curry pastes