64e Ronde van Pijnacker

19 augustus 2023
De 64e ronde van Pijnacker met start en finish op de Julianalaan en het vertrouwde parcours over de Stationsstraat, Kerkweg, Bernhardstraat zo terug naar de Julianalaan gaan met een uitgebreid dagprogramma van 10:30 tot 20:45 in de avond.

Nieuwelingen-Meisjes/Junior-Vrouwen

Als eerste was het de beurt aan de nieuweling meisjes en junior vrouwen die 45km fietsten over het parcours, al gauw in de wedstrijd namen de meiden van Talent Cycling en voorsprong op de rest van het veld en dubbelde meerdere rensters meer dan 3 keer.
Zoe van Velzen ging er met de eer vandoor voor Masja Keesman en Indy van Velzen.

Masters 50+

Aan de Masters 50+ deden 17 renners mee waarvan er 3 na enige tijd een kopgroep vormde echter tijdens de laatste rondes kwam Pierre Deen bovendrijven van gedoodverfde winnaar die met een voorsprong Lars Rietveld en Frits Boel achter zich wist te houden.

Amateurs

Toen de evaluatie van de amateurs ter sprake kwam was de speaker heel erg duidelijk over Glenn van Nierop en vroeg of de reden voor het later komen bij de huldiging was dat hij nodig moest plassen, de opmerking was zeer van toepassing op deze renner die al in de 2 ronde vandoor ging en hoopte op een aantal mede vluchters maar dat zat er niet in na 17 rondes zag hij het peloton op de rug maar was op dat moment helemaal kapot maar toch bleef hij na 45 rondes de sterkste met 10 seconden voorsprong op de achtervolgers Arian Oosthoek en Jelle Middendorp.

Elite/Beloften

De Elite en Beloften gingen met een koers van 80 kilometer of 71 ronden in het begin gelijk op maar na enige tijd was er een kopgroep van 7 later 6 en aan het einde 5 man die gingen strijden om de winst, aan het einde bleef Reco Schouten over als snelste met in het kielzog Sebastiaan Oranje en Bram van Herk.

Ereronde voor Demi Vollering

Niemand minder dan Demi Vollering winnares van de Tour de France voor vrouwen en tweede bij de wereldkampioenschappen in Glasgow kwam naar Pijnacker om het startschot te geven bij de dikke banden race waar ze ooit haar carrière begon, ze werd groots onthaald en kreeg een ereronde voordat ze samen met burgemeester Björn Lugthart het startschot gaf.

Dikke Banden en Burgers

Dorpsgenoten die zich op de fiets uitdagen om het beste uit hun zelf te halen daar ging het om bij de dikke banden race, maar een dorpsgenoot die tijdelijk bij een familie inwoont omdat het in zijn land oorlog is en tweede wordt dan ben je toch echt een kanjer. bij de burgers waren de bekende namen weer op het strijdtoneel maar er was een verrassende winnaar bij de 45-.