Ackershof2 Vierdaagse Blog

18 juli 2023
De 105 editie van de Vierdaagse is weer begonnen en veel lopers uit Pijnacker-Nootdorp doen er wederom aan mee, iedere dag krijgen wij beelden uit Nijmegen en omgeving van de lopers Wim en Yvon die de tocht al meerdere keren hebben gelopen.

Dag 4 – Via Cuijk naar de Via Gladiola

Vroeg opstaan betekent dat de wekker om 03:30 ging om zo de grootste groep wandelaars voor te zijn en met een snelheid van 6 kilometer per uur via Malden, Mook, Cuijk Hemen en Overasselt na een Kersenvlaai om 07:30 een Goulash soepje om 09:00 en een heerlijk broodje kroket met een biertje om even voor 11 uur naar de Via Gladiola te gaan waar de finish werd bereikt rond de klok van half 2.

Op naar morgen voor de huldiging op het Raadhuisplein waar wij de lopers verwelkomen rond de klok van 17:00 uur.

Dag 3 – Zevenheuvelen of toch 6

De wekker ging weer vroeg vandaag om half 5 waren onze lopers uit hun mandje na de start net voor 6 uur bleek het een lood zware dag te worden met Tour de France toestanden in Groesbeek waar de ruimte om te lopen erg beperkt was vanwege de vele toeschouwers die de lopers kwamen toe juichen.

Na een bezoek bij de blaren post werd al gauw na een heerlijke douche het bed opgezocht want morgen is de laatste dag en willen onze lopers alle drukte voor zijn om zo maximaal te genieten van de aankomt op de Via Gladiola.

Dag 2 – Door het Land van Maas en Waal

Ook dag 2 was er eentje waar bij het begin de meeste mensen nog in diepe rust lagen want de wekker stond op 03:30 om voor 5 uur te kunnen starten, ook de helpers Victor en Astrid die wat later op waren hadden hun plannen al klaar voor het dagelijkse koffie en appeltaart moment tijdens de route.

De door het Land van Maas en Waal wat in 1967 werd bezongen door Boudewijn de Groot is een gebied met mooie natuur en prachtige landschappen waar vandaag weer kon worden gewandeld via Weurt, Beuningen en in Wijchen was het weer een groot feest voordat de tocht naar Nijmegen kon beginnen.

In Nijmegen was het weer een feest voor alle lopers waarvan onze Yvon toch maar even naar de blarenpost ging om een inwendige blaar te laten leeg zuigen met een injectienaald.

Dag 1 – De start van de Vierdaagse

Onze lopers Wim en Yvon waren vroeg uit de veren om op tijd te starten nadat ze afgelopen zondag in een mega drukte hun startbewijs hadden opgehaald, om 6 uur in de ochtend kon de eerste tocht beginnen en na de Betuwe route gelopen te hebben kon er rond 13:30 genoten worden van de verdiende goud gele rakker op de wedren waar alle lopers samen komen om nog even een feestje te vieren om daarna een goede maaltijd te nemen en na een massage het mandje op te zoeken want de wekker gaat weer vroeg af.