Einde van een tijdperk, de Sponsorbus

20 juli 2023
Vanaf begin augustus zal de Sponsorbus Pijnacker niet meer rijden, een einde van tijdperk waarin mensen uit de gemeente vervoer hadden voor een redelijke prijs of het nou het bezoeken van een evenement was of het bezoeken van een wedstrijd de Sponsorbus sprong in een gat waar veel vraag naar was.

Vanaf 2010 is de Sponsorbus actief en daarvoor was er een afscheidsreceptie in de kantine van voetbalvereniging DSVP daar waren enkele sponsoren en gebruikers van bus aanwezig om Jacqueline, Gerrit, Jaap en Rob te bedanken voor de jaren van plezier die de bus heeft opgeleverd.

Gerrit haalde in zijn toespraak nog even enkele bijzondere busreizen als Oekraïne, Alpe d’HuZes, en de André Rieu concerten aan maar was ook kritisch naar de samenleving die meer leeft met de mobiele telefoon als met een leuk gesprek van persoon tot persoon, ook de veranderingen in de zorg waren een doorn in zijn oog.

Als klap op de vuurpijl kreeg Hospice Koningshove een cheque van een minimaal bedrag van € 15.000 uit handen van Penningmeester Rob Brandenburg het genoemde bedrag zal nog worden aangevuld met giften en bedragen na het stoppen van de stichting.

Komende week nog een aantal ritjes voor de SWOP en dan is vrijdag 28 Juli de allerlaatste rit voor een bruiloft, en dan gaat de bus het dorp uit want deze is inmiddels verkocht aan iemand in Zoetermeer.