Aftrap Rotonde Campagne

23 september 2023
Wethouder Bart van Straten heeft de aftrap gegeven voor de rotonde campagne die de komende tijd in Pijnacker-Nootdorp zal worden gehouden. Een rotonde kan lastige verkeerssituaties opleveren. Van alle kanten komt er verkeer en daardoor moet u goed opletten.

Door een rotonde op de juiste manier te gebruiken, draagt u bij aan een veilige verkeerssituatie. Minder dus uw snelheid op de rotonde, zeker met een e-bike of scooter. Zorg dat u veilig kan stoppen als het nodig is. Door oogcontact te maken met automobilisten weet u zeker dat u bent gezien. Zo kunnen zij op tijd stoppen en kunt u veilig uw weg vervolgen.
Tips
Door rustig te fietsen bij de rotonde en niet af te snijden via het voetpad of zebrapad, hebben andere weggebruikers tijd om u op te merken. En door oogcontact te maken met automobilisten weet u beter of u gezien bent. U kunt dan veilig stoppen als het nodig is. Verder is het voor iedereen belangrijk – ook voor automobilisten – om goed richting aan te geven en niet afgeleid te zijn door uw telefoon of medereizigers. Zo kunnen we samen veilig onze weg vervolgen.

Aldus de campagnepagina op de website van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Uit het Nieuws archief