Alzheimer Trefpunt online te zien.

07 juni 2021
Bewegen en muziek zijn erg belangrijk voor mensen met Alzheimer en andere vormen van dementie. Het is heel heilzaam voor het brein om te blijven bewegen en om actief naar muziek te luisteren. De bekende neuropsycholoog Erik Scherder onderstreept dit geregeld in lezingen en presentaties. Het belang van beweging en muziek is het onderwerp van het volgende Alzheimer Trefpunt in Pijnacker-Nootdorp, op 14 juni.

Lies Rutten interviewt tijdens dit Trefpunt Odette Groenheide, oefentherapeut van de praktijk Oefentherapie Oostland in Nootdorp. Zij weet vanuit eigen ervaring hoe groot de effecten zijn van dans en muziek. In haar praktijk wordt onder andere gewerkt met de Ronnie Gardiner-methode, een therapievorm waarbij op het ritme van muziek oefeningen worden gedaan aan de hand van geprojecteerde symbolen. Daarmee wordt de samenwerking tussen linker- en rechter hersenhelft gestimuleerd, worden bestaande neurologische verbindingen versterkt en de aanmaak van nieuwe verbindingen gestimuleerd.

Omdat vanwege corona nog geen grotere groepen bij elkaar kunnen zijn wordt het Trefpunt ook deze keer online uitgezonden via een live stream die door iedere geïnteresseerde gratis kan worden gevolgd. Tijdens de live stream kunnen via de chat, per mail of telefonisch vragen worden doorgegeven, die aan het eind van het interview direct worden beantwoord.

De live stream wordt uitgezonden vanuit dienstencentrum De Schakelaar in Pijnacker.

De live stream is op op 14 juni vanaf 19.15 uur direct te volgen op dit adres.

Met dank aan: Paul Houkes

Uit het Nieuws archief