Houten appartementen Stanislas locatie.

10 juni 2021
Een houten appartementengebouw in een parkachtige omgeving: dat is het vernieuwende plan dat projectontwikkelaar Blauwhout mag realiseren op de voormalige locatie van het Stanislascollege aan de Meidoornlaan in Pijnacker. ‘Casa Vita’, zoals het gebouw wordt genoemd, is door Blauwhoed ontwikkeld samen met Urban Synergy en KOW Architecten. De overeenkomst voor de ontwikkeling van de locatie is donderdag ondertekend.

Het plan van Blauwhoed was een van de ontwerpen die bij de gemeente waren ingediend en waar uiteindelijk de voorkeur aan werd gegeven. Vernieuwend, ambitieus en duurzaam: zo wordt het project genoemd. In het gebouw komen bijna honderd appartementen, die bedoeld zijn voor ouderen en voor starters op de woningmarkt.

Wethouder Frank van Kuppeveld noemt het een ‘uniek plan op een fantastische locatie’. Bij de keuze voor het plan zijn ook de wijkvereniging en omwonenden van het toekomstige gebouw betrokken geweest.

Gebouwen in hout zijn duurzaam, slaan CO2 op en zijn herbruikbaar. De plannen worden in de komende tijd verder uitgewerkt. Toekomstige bewoners, omwonenden en corporatie Rondom Wonen worden daar bij betrokken.
Op 13 juli is er een eerste informatieavond over het project. Meer informatie is te vinden op deze website.

Wethouder Frank van Kuppeveld en Eltjo Bouwman, directeur wonen bij Blauwhoed, ondertekenden donderdag de overeenkomst.

Met dank aan: Paul Houkes