Komende woensdag is er in de ochtend een fiets graveer team aanwezig rondom Ackershof dit meld de politie Pijnacker via twitter.

Een promoteam van het Centrum voor Fietsdiefstal geeft preventietips op plekken waar veel fietsen gestolen worden en in de buurt van fietsenstallingen. Ook worden registratiekaarten uitgedeeld.

Als wij op internet zoeken krijgen we echter een andere lokatie op ons beeldscherm, namelijk Woensdag 24 april van 10.00 – 12.00 uur: Bureau Pijnacker-Nootdorp, Oostlaan, halte RandstadRail.

Maar als u toch op de fiets ben dan liggen de lokatie’s dicht bij elkaar, en let op dat u niet fiets op het Raadhuisplein.

Van het voorjaar tot in het najaar worden er veel fietsen gestolen. Daarom besteden gemeente, politie en een aantal partijen samen van 22 tot en met 26 april 2013 extra aandacht aan fietsdiefstalpreventie met de campagne ‘Geef fietsendieven geen kans’.

In deze week letten politieagenten tijdens de surveillance en bij de controles extra op fietsen die mogelijk gestolen zijn. Zo geeft bijvoorbeeld een fiets zonder vast slot aanleiding tot controle. Onder andere politiebikers worden speciaal belast met de opsporing van gestolen fietsen.

In Den Haag gaan buurtinterventieteams op stap om papieren fietskettingen met preventietips aan gestalde fietsen te bevestigen. De gemeente heeft deze papieren fietskettingen ter beschikking gesteld. Ook sporen matrixborden fietseigenaren extra aan om hun fiets veilig te stallen.