De Emmapark Passage in het centrum van Pijnacker wordt de eerste tien vijftien jaar niet gesloopt dit meldt Telstar-Online, Ontwikkelaar ABB en de winkeliers, zoals Boekhandel Van Atten en Bok Schoenen, zijn het financieel niet eens geworden.

Dat heeft wethouder Peter van Haagen vanmiddag bekend gemaakt. De gemeente heeft de knoop doorgehakt, om een einde te maken aan de onzekerheid voor de winkeliers en de omwonenden.

“Er zat een te groot verschil tussen wat ABB wilde betalen en wat de winkeliers wilden ontvangen voor hun eigendommen. De onderhandelingen liepen al veel te lang”, aldus de wethouder.

ABB gaat ook het onderdeel Rabobank niet ontwikkelen. De Rabobank gaat dat zelf doen op bescheiden schaal: het bestaande gebouw wordt aangepast met op de begane grond een bankwinkel en op de verdieping mogelijk appartementen. De gemeente en ABB gaan nu in onderhandeling over het ontbinden cq aanpassen van het contract. Van Haagen sluit niet uit dat dit financiële gevolgen heeft voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Er zal ook een oplossing moeten worden gevonden voor de winkelpanden die ABB en de gemeente in eigendom hebben in de Emmapark Passage. De bouw van het zogenoemde bouwdeel A – ook wel Ackershof 2 genoemd – gaat gewoon door. In september volgend jaar is dat klaar.

Bron: Telstar-Online.nl