Ilona Jensen wordt Burgemeester Hulst.

07 juli 2022
Ilona Jense-van Haarst vertrekt uit Pijnacker-Nootdorp. Ze is voorgedragen als burgemeester in Hulst. De gemeenteraad van de Zeeuws-Vlaamse gemeente besloot haar vandaag voor te dragen aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Jense, nu wethouder in Pijnacker-Nootdorp, maakte het nieuws donderdagavond zelf bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering. Om kwart voor acht vroeg ze of ze de beraadslagingen over de kadernota even mocht onderbreken om zelf aan de raad te kunnen vertellen over de voordracht in Hulst. Dat wilde ze graag zelf doen, omdat de gemeente Hulst het nieuws om acht uur vanavond naar buiten zou brengen.

Haar mededeling werd met een groot applaus in ontvangst genomen, en daarna werd de vergadering even geschorst om iedereen de gelegenheid te geven haar met de benoeming te feliciteren.

Verbinder
Jense volgt in Hulst Jan-Frans Mulder op, die heeft laten weten dat hij wil stoppen met het burgemeestersambt. De gemeenteraad koos voor de 43-jarige VVD’er op voordracht van de vertrouwenscommissie, die haar ‘de verbinden die nodig is om de raad en het college van burgemeester en wethouders samen te laten werken met de Hulster bevolking’.

De bedoeling is dat haar benoeming in september wordt bevestigd. Ze zou dan op 12 oktober kunnen worden geïnstalleerd.

Met dank aan: Paul Houkes