Het centrum van Pijnacker staat komende zaterdag in het teken van de altijd gezellige kerstmarkt van vroeg tot laat kan je langs de kraampjes lopen of wat lekkers te eten of te drinken nemen.

Natuurlijk wordt je ook getrakteerd op gezellige muziek vele andere bezigheden, hieronder een opsomming.

Kerstballen uitdelen (van 12.00 tot 17.00 uur)
Een charmant Kerstvrouwtje deelt 1000 chocolade kerstballen en kerstklokjes uit aan het winkelend publiek.

Muzikale Kerstman met arrensleetje (van 12.00 tot 16.00 uur)
Deze Kerstman neemt zijn arrensleetje mee en speelt de gezelligste kerstliedjes met zijn accordeon, trompet, zingende zaag, viool, concertina en saxofoon. Hij goochelt, jongleert en maakt ballonfiguren.

Kerst Express (van 12.00 tot 16.00 uur)
De Kerst Express is een elektrisch aangedreven wagentje met een rendier op het dak en een Kerstman op zijn rug. Tijdens de rit klinken er gezellige kerstliedjes. In totaal kunnen er 20 kinderen per keer meerijden. De trein zit vol met toeters, bellen en andere instrumenten, zodat de kinderen zelf naar hartenlust mee kunnen spelen.

Kerstkoekjesbakkerij (van 12.00 tot 17.00 uur)
Stroop je mouwen op en was je handen, want jij mag je eigen kerstkoekjes komen bakken. Je mag met verschillende vormpjes koekjes uitsteken uit het deeg. Als je er een gat in maakt, kan je er na het bakken een lint doorheen doen en dan kunnen de koekjes zo in de kerstboom gehangen worden. Je legt de koekjes op de bakplaat en dan gaat de plaat de oven in. Terwijl je wacht mag je een mooi bakje versieren met glitters en sterren. Na tien minuten komt de plaal uit de oven en mogen de heerlijke versgebakken koekjes in jouw bakje. Er kunnen 24 kinderen tegelijk deelnemen

Treinbaan van Marco Hendriks (de hele dag en avond) en Kerstdorpen
In de passage richting Kerkweg bouwt Marco weer zijn prachtige treinbaan op. Hij laat de LGB treinen volop rijden. Een LGB trein is een trein in de schaal: 1:22.5. Daartegenover kunt u ook nog een blik werpen op de twee fraaie kerstdorpen die op zaterdag 7 december zijn gebouwd.

Vier optredens van de Charles Dickens Christmas Band (om 15.00, 16.00, 19.00 en 20.00 uur)
Vorig jaar opgericht vanuit de Drumfanfare Haaglanden. Zo goed, zo professioneel. Dit moet u een keer gezien hebben en mag u absoluut niet missen. Ze zijn mobiel en spelen achtereenvolgend op het bordes van Het Witte Huis (om 15.00 uur), in het Emmapark (om 16.00 uur), in de oude passage (om 19.00 uur) en in de nieuwe passage om 20.00 uur)

Erwtensoepterras (om 17.00 uur)
Voor het bordes van het Witte Huis wordt gratis een fantastische erwtensoep uitgedeeld. Uiteraard zolang de voorraad strekt.

Arrenslee met Cor Hofman
Natuurlijk mag een echte arrenslee niet ontbreken. Maak ‘s middags of ‘s avonds een heerlijk ritje door het centrum. U stapt in bij de Kerstboom tussen Futuro Mannenmode en de Diamant. De kerstboom is neergezet door Intratuin Pijnacker

Kerstmannenband (van 19.00 uur tot 21.00 uur)
Vijf vrolijke Kerstmannen gaan er ‘s avonds voor zorgen dat de sfeer er goed in blijft.
Ze lopen rond in de overdekte passages en over de kerst- en kadomarkt.

Scouting met vuurkorven
Het kan ‘s avonds behoorlijk koud zijn. De scouting zorgt ervoor dat u zich af en toe bij de vuurkorven op kunt warmen en misschien komt er ook nog iets lekkers uit het vuur.