Lezing molens in Pijnacker

30 april 2023
Op woensdag 10 mei 2023 organiseert het Historisch Genootschap Oud Pijnacker een lezing met de titel “Zo gaan de molens, de molens, de molens” in de bibliotheek aan de Julianalaan, de aanvang van deze avond is 20:00 uur, vanaf 19:30 uur is de zaal open.

In het verleden stonden er dertien windmolens en één korenmolen in Pijnacker. Van deze grote rijkdom is weinig overgebleven, een halve molen aan de Noordeindseweg en een halve molen aan de Molenlaan is alles wat er nog rest én natuurlijk de verhalen en foto’s van deze polderreuzen. Op woensdag 10 mei kunt u er meer van horen en zien. We laten alle molens de revue passeren en vertellen over de locaties, wat voor soort molens het waren, wat het doel ervan was enzovoort.

Daarnaast hoort u over plassen en polders, veen en droogmakingen, Bosman en Hertog en nog veel meer interessante weetjes. De leden van het HIP zijn geen kenners, maar hebben zich wel verdiept in het onderwerp, zodat er weer een mooie lezing is samengesteld met daarnaast een tentoonstelling met vele foto’s in het Historisch Informatie Punt.

Tenslotte: heeft u voorwerpen of foto’s die te maken hebben met de Pijnackerse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze in bruikleen aan ons afstaan. Leden van het HIP zijn elke zaterdag aanwezig in de bibliotheek van 11.00 uur tot 13.00 uur.

De presentatie wordt verzorgd door de leden van het Historisch Informatie Punt (HIP). Toegang voor leden is gratis, niet-leden betalen slechts € 5,00.