Nachtburgemeester Hanneke vd Gevel.


Hanneke van de Gevel is vandaag officieel geridderd als Nachtburgemeester van Pijnacker. De bekende politica van Eerlijk Alternatief kreeg in een bomvolle feestzaal bij Grandcafé de Drie Heeren de oorkonde officieel uitgereikt uit handen van Telstar-redacteur Martijn Mastenbroek.

De lokale krant Telstar heeft de afgelopen weken onder inwoners van Pijnacker een stemming gehouden voor een heuse nachtburgemeester. Dorpsgenoten konden een sociaal maatschappelijk en betrokken persoon voordragen. Hanneke van de Gevel kwam met een meerderheid van stemmen als grote winnaar uit de bus.

“Ik wil vooral proberen om politiek dichter bij mensen te brengen. Het laagdrempelig en begrijpbaar maken van politiek, dat vind ik belangrijk”, zo zegt ze tegenover de redactie van Ackershof 2. De nieuwbakken nachtburgemeester van Pijnacker kreeg van Mastenbroek ook een echt protocol over de inhoud van de functie overhandigd. “Bovenaan staat uiteraard dat je de titel te allen tijde eervol uitdraagt”, aldus Mastenbroek.