Het nieuwe programma van Bibliotheek Oostland met activiteiten voor de periode januari-april 2013 is in alle vestigingen af te halen!

Het nieuwe aanbod van activiteiten is zeer divers: een tentoonstelling en lezing over Grootmoeders tijd, informatie avonden over beeld denken en dyslexie onder volwassenen, een workshop voorlezen aan ouderen, een filmavond voor mantelzorgers en een gratis tuinadvies.

In de Boekenweek krijgen lokale schrijvers weer de gelegenheid om zichzelf en hun werk te presenteren tijdens de Oostlandse schrijversmarkt. De Kinderboeken Schatkist laat senioren de kinderboeken van vroeger opnieuw beleven.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het bijzondere prentenboek ‘100 Nachtjes slapen’ centraal: voor peuterspeelzalen zijn er poppenkast voorstellingen en een feestelijk programma rond het prentenboek van het jaar.

Iedereen die geïnteresseerd is in iPad of andere tablets is welkom op de informatie avonden en bij het iPad Café. In de vestiging Bergschenhoek geeft Seniorweb weer diverse computercursussen en workshops. Nieuw in dit programma zijn een aantal iPad en tablet cursussen. Voor mensen die voor het eerst kennis willen maken met computer en internet zijn er inloopochtenden om te oefenen met de digitale cursus Klik & Tik. Het internet op!

De activiteiten vinden plaats in de vestigingen Berkel en Rodenrijs en Pijnacker. Dankzij de uitstekende samenwerking met verschillende instellingen als Seniorweb, Stichting Welzijn Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Historisch Genootschap Oud-Pijnacker en Welzijn Lansingerland is ook dit keer weer een gevarieerd programma mogelijk gemaakt. Voor enkele activiteiten is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus kijk snel in ons programma en reserveer een kaartje want op is op! Meer informatie vindt u op onze website: www.bibliotheekoostland.nl