Het is weer smikkelen en smullen in het centrum van Pijnacker de oliebollenkraam staat weer voor het 38ste jaar op rij in onze gemeente, niet alleen de gewone oliebollen maar natuurlijk ook alle andere specialiteiten van de familie vd Bulk zijn dagelijks weer te verkrijgen op deze vertrouwde plek.

En ook op de woensdag zal de oliebollenkraam gewoon deel uitmaken van de markt, al heeft het heel wat voeten in de aarde gehad om deze jaarlijkse traditie weer op zijn vaste plek te krijgen.

Er waren namelijk vele gesprekken nodig met de niet in Pijnacker wonende ambtenaren op het gemeentekantoor, die niet naar een traditie kijken maar van achter een bureau de gemeente proberen te regeren.

Al ruim voor de herbestrating van het Raadhuisplein was door diverse marktkooplui aangedrongen op een waterleiding, maar ook na de voledige herindeling is deze er nog steeds niet, en hierdoor zag de oliebollenkraam zich genoodzaakt een bus met complete watertank installatie achter de kraam te plaatsen.

Een over ijverige gemeente ambtenaar was er de afgelopen week als de kippen bij om de bus te bekeuren of te laten verwijderen, na enige telefoontjes was het probleem in de kiem gesmoord en mocht de bus blijven staan als er een ontheffing zou komen.

Klein detail het aanvragen van een ontheffing duurt in Pijnacker 4 weken dus deze zal aanwezig zijn net voordat de jaarwisseling is geweest en de kraam weer verdwijnt vanaf het Raadhuisplein.