Prachtig weer bij Wielerronde.

20 augustus 2022
Voor de 63e keer werd zaterdag de Ronde van Pijnacker gehouden. Daar heeft Pijnacker lang op moeten wachten, want in de afgelopen twee jaar ging het evenement vanwege corona niet door. Maar nu kan het weer, en dus viel om half elf het startschot voor de eerste koers van de dag: de Nieuweling-Meisjes/Junior-Vrouwen over een afstand van 45 km.

Deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Zoë van Velzen uit Waddinxveen, met op de tweede plaats Yilla Threels uit Woerden en als derde Maartje Redder uit Heerhugowaard.

Wethouder Hanneke vd Gevel gaf het startschot bij de masters 40+ waarbij Leon Brouwer uit Rotterdam met 2 tiende stadsgenoot Jeroen Martens van zich af wist te houden, derde werd Jeroen Wesselius uit Zoetermeer.

Dankzij het prachtige weer kwam het publiek ruim op tijd naar de Julianalaan waar de organisatie weer had gezorgd voor de inwendige mens er kon weer van alles te eten en te drinken besteld worden.

Om half twee was het de beurt aan de amateurs om 60 kilometer te rijden op het parcours van 1125 meter, met een straat lengte voorspring was Jelle van Stekelenburg uit Wateringen de snelste, een kleine 30 seconden later kwam dorpsgenoot Bram Mens over finish gevolgd door Max Haaksman uit Zeist.

Bij de Elite/beloften was er tijdens de race enige tijd een neutralisatie vanwege een valpartij en heeft netjes en op afstand bij de start/finish een herstart plaatsgevonden slecht 31 van de 80 renners haalde de eindstreep waarbij Remco Schouten uit Gouda er met de eerste plaats vandoor ging, Stef Krul uit Tjalleberd pakte de tweede plek en Jens van den Dool uit Hoogblokland haalde brons.

De officiële wedstrijden waren hierbij ten einde en kon de grootste Dikke Banden Race van Nederland beginnen waar het vooral ging om het plezier van het meedoen, bij de 7-8 jarige jongens was Lucas Verkade de snelste gevolgd door Lasse Vos en Younes van Dongen, bij de meisjes was het Annieck Brouwer de vlotste gevolgd door Margot Assman en Lizzy Haket.

Bij de 9-10 jarige ging het er ook fanatiek aan toe en werden de mannen ruim voor de vrouwen 1,2 en 3 Jasper Struyk, Sven Brouwer en Jurre Kramer volgde, waar de vrouwen daar Tessa Kuijper als eerste vrouw op de 7e plek als 1e vrouw over de streep kwam, Saar Mooij en Norah Gravesteijn volgde.

Na een tumultueuse start van de 11-12 jarige was er een valpartij en omdat de valpartij binnen 250 meter van de start had plaats gevonden moest er een herstart plaatsvinden waarna bij de jongens Bjarne ten Besten met ruime voorsprong won, Maarten Hofman en Jelle van de Voorn volgde, bij de meisjes was het heel knap dat Sanna Brouwer de winst pakte en in het klassement als 2de eindigde voor 11 jongens en 1 meisjes, Laura Gravestijn werd tweede en de onfortuinlijke valler tijdens de start derde.

Als sluitstuk van de dag kwamen de burgers 45 min en plus aan de start waar er 40 minuten en 3 ronde gereden werd Kurt Wubben won zijn thuiswedstrijd op ruime afstand van Jan (Komkommer) Hogervorst en Erik van Trigt, bij de mannen 45 min was het Rick vd Valk die er met het goud vandoor ging met als tweede Rienk Engele en derde Milan vd Ende.

Na al het wielergeweld bleef het nog lang gezellig bij de start/finish waar de spreekstalmeester zich ontpopte tot volkszanger.

Uit het Nieuws archief