Steun actie Sociaal Cultureel Centrum

01 juli 2024
Met ondersteuning van het Cultuurplatform namens het culturele veld is afgelopen weekend een steunactie begonnen voor het Sociaal Cultureel Centrum, dat zou moeten komen op de locatie van het oude Rabogebouw aan het Raadhuisplein in Pijnacker. De gemeenteraad moet in september een besluit nemen of het plan door kan gaan of dat het, vanwege de verwachte financiële tekorten van de gemeente, op de lange baan wordt geschoven.

De initiatiefnemers zijn er bezorgd over dat het eerdere uitstel van het besluit voor de bouw zou kunnen leiden tot nog meer vertraging of misschien het zelfs volledig schrappen van de plannen. Met een online adhesieverklaring, die is samengesteld door Bibliotheek Oostland, proberen de initiatiefnemers voor elkaar te krijgen dat zoveel mogelijk culturele instellingen en inwoners zich vóór het SCC uitspreken.

“U kunt duidelijk maken dat welzijn, ontmoeten, creativiteit, kunst en cultuur te belangrijk zijn om weg te bezuinigen. Dat u de realisatie van een sociaal cultureel centrum steunt!” Daarom deze adhesieverklaring die u kunt ondertekenen.”, zo staat in de tekst van de adhesieverklaring. “Het wordt de ontmoetingsplek en creatieve hotspot, voor het sociale en culturele veld, in het hart van Pijnacker. Het SCC geeft het centrum van Pijnacker een impuls, aanzien en extra aantrekkingskracht. (…) Het stimuleert samenwerkingen in het sociale en culturele veld wat belangrijk is voor alle bewoners.”
Wie ook vindt dat het Cultuurhuis er moet komen, kan zich solidair verklaren met de actie op dit webadres. Het is ook mogelijk om met de QR code scanner van je smartphone de QR code hiernaast te scannen en dan kom je automatisch bij de adhesieverklaring terecht.