Onderstaand artikel had de webmaster op 31 maart op de site gezet om het begin van april maar eens gezellig in te luiden.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die gelijk doorhadden dat het om een 1 April grap ging, maar zoals met alle 1 april grappen waren er toch weer mensen die even niet aan de datum gedacht hadden, wij hebben diverse leuke reacties gehad op het artikel.

Varierend van hoe kunnen ze dit nou maken, tot ben ik blij dat ik in het centrum woon, een bewoner van tolhek mailde waar hij een vrijstelling pasje kon aanvragen, onze vrienden van de telstar waren wakker en schreven hij is leuk…

al met al een geslaagde grap.
hieronder het complete artikel voor de liefhebber:

Uit zeer betrouwbare bron hebben wij vernomen dat er in een buitengewone vergadering is besloten, als eerste gemeente in Nederland tol te gaan heffen op een lokale weg.

Volgens de uitgelekte notulen zijn de hoge kosten die het veranderen van de Oostlaan steeds met zich mee brengt de oorzaak van de komende heffingen, diverse instanties zien zich genoodzaakt om bestuurders die niet verplicht gebruik hoeven te maken van de Oostlaan te gaan belasten op kenteken.

Met name bewoners van Klapwijk, Tolhek, Zoetermeer en Lansingerland zullen een extra zware heffing krijgen omdat deze ook gebruik kunnen maken van andere wegen en met name de N470.

Bewoners van het centrum worden gevrijwaard, het kenteken register zal zijn gekoppeld aan de apparatuur die morgen geplaatst zal worden ter hoogte van de doorsteek op de Oostlaan.