John Noordhuizen is weer volop in training voor de komende Roparun 2014 een tocht van Parijs naar Rotterdam die door de estafette lopers zal worden afgelegd.

Naast deze sportieve inspanning moeten de lopers ook geld inzamelen voor het goede doel, en zo kwam hij op het idee om twee maal per week een training te geven aan de Dobbeplas.

Daar zal hij op speelse wijze oefeningen doen die iedereen op zijn eigen niveau de mogelijk geeft wat aan de conditie te doen.

Per training wordt een bijdrage gevraagd van 2 euro, dit bedrag komt in zijn geheel ten goede aan team 116 wat mee doet aan de Roparun.

Op dinsdag en donderdag van 19:30 tot 20:30 is er weer een actieve les in de buitenlucht waar in groepsverband zowel conditie als kracht trainingen met fitnessoefeningen in de natuur zijn waarbij je je laat verrassen door attributen als bankjes, stoepranden, paaltjes, hekjes, grasvelden en heuvels. Het maakt je sterk, (mentaal)fit en geeft je een flinke dosis energie

Natuurlijk kan je een een keer gaan kijken of deze training iets voor je is, want voor de duidelijkheid het is een hardloop training maar meer een bootcamp waarbij op speelse manier de elementen die aanwezig zijn bij de dobbeplas gebruikt worden.

Wat is de RoParun.

RoParun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Het is de afkorting van Rotterdam – Parijsrun en is 21 jaar geleden ontstaan uit een weddenschap. Door middel van sponsoring wordt er geld ingezameld voor het goede doel: het leven van kankerpatiënten draaglijker te maken. Het motto luidt: Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer zijn toe te voegen aan het leven.
Oorspronkelijk liep het parcours naar Parijs maar sinds enkele jaren wordt er gefinisht op de Coolsingel in Rotterdam. Het parcours is 530 kilometer lang en wordt door maximaal 8 lopers afgelegd. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen. Naast de lopers bevat het team fysiotherapeuten, chauffeurs, fietsers, kwartiermakers en een teamcaptain. Het team dient overal zelf zorg voor te dragen en het liefst door middel van sponsoring om zelf uit de kosten te blijven. Te denken valt aan vervoersmiddelen, kleding, eten en drinken enz. Daarnaast heeft ieder team de verplichting €2825,- inschrijfgeld te betalen, €2500,- aan loten te verkopen en zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goede doel.