Al bijna 750 vaccinaties gemeentehuis.

17 november 2021
De wekelijkse covidvaccinatie zonder afspraak vooraf in het gemeentehuis van Pijnacker-Nootdorp is in de afgelopen weken een onverwacht groot succes gebleken. Tot nu toe lieten zich 736 mensen op deze manier inenten en daar komen er deze woensdag nog een aantal bij.

Zo lang de toeloop groot blijft zal deze manier van vaccineren worden voortgezet, laat het college van B & W aan de gemeenteraad weten.

GGD Haaglanden organiseerde op 14 september voor het eerst zo’n priksessie in het gemeentekantoor. Dat was een proef en daar kwamen al meteen zoveel mensen op af dat niet iedereen geholpen kon worden. Er waren te weinig medewerkers voor de registratie van de vaccinaties en ook was op een gegeven moment het vaccin op. Maar vanaf de tweede priksessie een week later ging het al beter, omdat toen was ingespeeld op het grotere aantal geïnteresseerden dan waar aanvankelijk op was gerekend.

Bestuurscentrum

Het vaccineren gebeurt inmiddels niet meer in de hal van het gemeentehuis maar om de hoek, in het bestuurscentrum aan de Emmastraat 165. Inwoners kunnen daar voorlopig elke woensdag tussen 16 en 20 uur terecht zonder dat er van tevoren een afspraak nodig is. Er wordt gevaccineerd met Janssen of Pfizer.

Wie twijfels heeft over de veiligheid of de effectiviteit van de vaccins kan deze kwijt bij een arts die aanwezig is om alle vragen te beantwoorden.

Met dank aan: Paul Houkes