In de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn diversen bladkorven geplaatst, in het centrum is de locatie de Dokter W. van der Horstlaan, In de bladkorf kunnen bewoners hun bladafval kwijt.

Natuurlijk zijn de medewerkers van het Servicebedrijf in deze tijd van het jaar al flink druk met het veilig en schoon houden van alle straten in de hele gemeente. Om overlast zoals gladheid als gevolg van gevallen herfstbladeren zo veel mogelijk te voorkomen kan de buurt meehelpen met het verzamelen van het blad in de korf. Overig groen en ander afval mag natuurlijk niet in de bladkorf gestopt worden. De korf wordt één keer per week geleegd. Het blad zal als compost weer teruggebracht worden in de natuur.

Gereedschap

Een bezem, veger en blik, en bladschuiver van de gemeente liggen klaar bij iedere korf voor actieve bewoners die een handje mee willen helpen deze herfst. Lekker buiten bezig zijn en de straat en de stoep opgeruimd en veilig houden! In het vroege voorjaar staat er voor de bewoners als dank een zak compost klaar, waaruit compost kan worden geschept voor in de tuin.

Prachtige herfst

Samen kunnen we nu genieten van een prachtige herfst in de buurt.