Blijf lezen in de vakantie!!

27 juni 2022
Het is bijna zomervakantie! Ook dit jaar deelt de Bibliotheek Oostland landkaarten uit aan alle kinderen in groep 3 en 4 van de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Bij deze kaarten horen allerlei leuke leesopdrachten. De kinderen worden zo gestimuleerd om te blijven lezen in de vakantie.

“Dat kinderen blijven lezen in de vakantie is erg belangrijk’, zegt Sylvia van de Bibliotheek Oostland. “Wist je dat kinderen die tijdens de zomervakantie niet lezen, een leesniveau kunnen zakken? Dat is natuurlijk erg zonde. Vandaar dat wij deze campagne uitzetten, zodat kinderen samen met de bibliotheek kunnen blijven lezen. Thuis op hun tablet of computer.”

De bibliotheek als reisleider
Met Vakantielezen wil de Bibliotheek Oostland kinderen laten lezen en de ouders doen gezellig mee. Alle kinderen in groep 3 en 4 krijgen in de laatste week voor de zomervakantie op school een landkaart. Via een bijbehorende website krijgen de kinderen leesopdrachten en spelletjes op hun computer of tablet.

Op de website staat een aanbod van leuke verhalen, geschreven op het leesniveau van de kinderen, met prikkelende opdrachten erbij. Dit jaar hebben ook beroemde schrijvers meegeschreven aan de verhalen, zoals Paul van Loon en Tosca Menten.

Met de landkaart reizen de kinderen langs de landen van Vakantielezen, bijvoorbeeld het Lachland. Bij ieder land maken ze een leesopdracht. Sylvia voegt er aan toe: ‘En natuurlijk zijn de kinderen in de zomervakantie ook welkom in de bibliotheek om een leuk boek uit te zoeken en te lenen!’

Meer informatie vind je op de website van de Bibliotheek Oostland: www.bibliotheekoostland.nl/vakantielezen-2022

Uit het Nieuws archief