Burgemeester Ravestein stopt ermee.

31 maart 2021
Burgemeester Francisca Ravestein legt in januari volgend jaar haar functie neer. Ze neemt dan vroegtijdig ontslag om de gemeenteraad de gelegenheid te geven om nog voor de raadsverkiezingen van mei 2022 een opvolger te vinden.


Formeel zou de burgemeester nog tot oktober 2022 kunnen aanblijven. Dat is het moment waarop ze wettelijk met ontslag zou moeten, omdat ze op 26 oktober 70 jaar wordt. Maar gezien haar eigen ervaringen bij haar aantreden als burgemeester, in juni 2014, vlak na de toenmalige collegevorming, vindt ze het beter als haar opvolger aan de slag kan nog voor de onderhandelingen beginnen voor een nieuw college. Hoewel de burgemeester geen rol heeft in de gesprekken over de samenstelling van de nieuwe wethoudersploeg, is het volgens Ravestein wel goed om vroegtijdig te weten wat er speelt. “Ik gun de nieuwe burgemeester dat hij of zij voor de verkiezingen kan starten en vanaf het begin met de nieuwe raad aan de slag kan”, laat ze in een verklaring weten.

Francisca Ravestein voegt er aan toe dat ze zich zal blijven inzetten voor de belangen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en haar inwoners, “tot de dag waarop de nieuwe burgemeester beëdigd wordt.”

Ravestein werd in juni 2014 benoemd als burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, nadat ze eerder burgemeester was geweest in Opsterland en daarvoor nog waarnemend burgemeester in Beverwijk. In mei vorig jaar werd ze in Pijnacker-Nootdorp herbenoemd, en toen had ze al laten weten dat ze haar tweede termijn met het oog op de raadsverkiezingen niet helemaal zou uitzitten.

Met dank aan Paul Houkes