Bushaltes Pijnacker centrum behouden.

20 mei 2020


Veel haltes van buslijn 455 rondom het centrum van Pijnacker komen te vervallen aldus de vervoersautoriteit MRDH, dit om de buslijn tussen Zoetermeer en Delft meer het karakter van een R-netlijn te laten krijgen en dus sneller van A naar B te gaan.

Tussen Delfgauw en Pijnacker wil de Vervoersautoriteit de haltes Van Vuren, BV Mol en Nootdorpseweg opheffen. De halte Rijskade blijft wel, ook al maken ook daar weinig reizigers gebruik van. In het centrum blijven de haltes Raadhuisplein en station Pijnacker-Centrum gehandhaafd. Dat zijn de drukste haltes in de hele route.

Even verderop op de route verdwijnen volgens het plan de haltes Klein Vlieland en Mophuis. Daarvoor komt tussen beide stopplaatsen de nieuwe halte Vlielandseweg in de plaats. Tussen Pijnacker en Zoetermeer worden vervolgens de haltes Molenlaan, Burg en Meersma geschrapt. Op dit deel van de route blijft dan alleen de halte Zijdeweg in gebruik, om het naastgelegen bedrijventerrein te kunnen bedienen.

Het laten vervallen van de bushaltes staat in het concept van de vervoersplannen van de MRDH voor 2021 en later. Het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp heeft begrip voor het opheffen van bijna alle haltes, maar in een concept zienswijze op de vervoersplannen wijzen B & W wel op de grotere afstanden tussen de haltes. Dat moet dan worden gecompenseerd door de fiets als voor- en natransport, vindt het college. Over de kwaliteit van de fietsvoorzieningen bij de haltes moet daarom een gesprek met de Vervoersautoriteit op gang komen.

Het college wil wel dat de bushalte Meersma op de Katwijkerlaan blijft bestaan. Die staat op 100 meter afstand van het saunabedrijf Centre du Lac. Hoewel volgens de tellingen ook deze halte maar weinig wordt gebruikt, is deze volgens B & W toch belangrijk voor de bezoekers van het saunacentrum.

Met dank aan Paul Houkes.

Uit het Nieuws archief