Chaos Europalaan door SCC

17 november 2022
De huiseigenaren van de Dr. W. van der Horstlaan in het centrum van Pijnacker vrezen voor chaotische en verkeersonveilige situaties op de Europalaan, als over enkele jaren het Sociaal Cultureel Centrum op het Raadhuisplein in gebruik zal zijn genomen.

De verkeersdrukte daar is de laatste jaren al enorm toegenomen en nog meer verkeer naar het centrum kan die weg absoluut niet aan, vrezen ze.

In een zienswijze die ze hebben ingediend tegen het voornemen van de gemeente om een omgevingsvergunning en een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de bouw van het SCC, wijzen ze op de opstoppingen en lange files die nu al geregeld ontstaan in de richting van de rotonde van de Westlaan en de Europalaan. Voor bewoners van de Dr. W. van der Horstlaan is het daardoor vooral op zaterdag erg moeilijk om hun straat te verlaten.

Berekeningen
In de zienswijze trekken de bewoners de berekeningen in twijfel die de gemeente heeft gemaakt van het aantal verkeersbewegingen dat door het SCC zal ontstaan. Ze vinden dat de gemeente ten onrechte concludeert dat het verkeer geen belemmering oplevert voor de ontwikkeling van het Sociaal Cultureel Centrum.

Ook zijn ze bang dat bezoekers van het toekomstige theater in hun straat zullen parkeren. De parkeergarage onder het Raadhuisplein is de eerste twee uur gratis, maar voorstellingen of activiteiten in het gebouw zullen over het algemeen langer duren, betoogt de huiseigenarenvereniging in de zienswijze.

De bewoners vragen al jarenlang aandacht voor de verkeerssituatie op de Europalaan. Die weg is volgens hen veel drukker geworden door de aansluiting aan de N470, de bouw van de Lidl supermarkt en de ontwikkeling van de wijken Tolhek en Tuindershof.

Met dank aan: Paul Houkes