De Verbeelders zijn optimistisch.

22 april 2021
Ook voor De Verbeelding was 2020 een teleurstellend jaar, omdat door corona alle activiteiten moesten worden afgelast. Hoe dat dit jaar zal gaan is nog niet duidelijk, maar de Verbeelders zijn toch al enthousiast maar ook voorzichtig plannen aan het maken. Ze hebben het weekend van 24, 25 en 26 september alvast vastgelegd in de agenda.

Zelfs is theater CulturA & Zo al gereserveerd voor de opening van het evenement. Of het allemaal doorgaat is natuurlijk nog hartstikke spannend!

Er zijn in elk gevallen al plannen voor een mooie expositie in het Emmapark. Ook het Verbeeldingsplein op het Raadhuisplein in Pijnacker kan volgens de werkgroep met in achtneming van de 1,5 meter-maatregelen en een goede looproute veilig worden gehouden. Er zou weer een kunst- en creamarkt kunnen worden gehouden en ook zouden verenigingen en instellingen via een marktkraam promotie kunnen maken. Het staat nog niet vast dat het gaat lukken, maar bedrijven, instellingen en verenigingen kunnen zich toch alvast aanmelden voor een kraam op het Raadhuisplein.

Ook de kunstroute door de dorpen kan coronaproof georganiseerd worden, denken de Verbeelders. Er wordt gedacht aan kunst in winkeletalages, en als de situatie het toelaat ook op binnenlocaties in de verschillende kernen van Pijnacker-Nootdorp. Kunstenaars die hun werk tijdens het Verbeeldingsweekend willen presenteren kunnen zich hiervoor ook al aanmelden.

Met dank aan: Paul Houkes