Een deel van de derde etappe van het internationale wielerevenement Giro d’Italia rijdt op maandag 10 mei ‘s middags door Pijnacker-Nootdorp. De rit begint in een dorp in Noord Holland en eindigt in Middelburg.

De renners fietsen in onze gemeente over de Katwijkerlaan, Vlielandseweg, Oostlaan, Westlaan, Delftsestraatweg en Delfgauwseweg. Rondom dit gebied wordt tussen 12.00 en 14.00 uur ernstige verkeershinder verwacht.

De eerdergenoemde straten zijn tussen 12.00 en 14.00 uur onbereikbaar, omdat deze wegen worden afgezet voor een veilige doorkomst van de coureurs, de reclamekaravaan en de volgauto’s van de ploegleiders. Door het afzetten van wegen, kunnen de Veolia-buslijnen 121, 131, 171 en de buurtbus tijdelijk hun dienstregeling niet uitvoeren. RET metrolijn E (voorheen RandstadRail) blijft wel gewoon rijden.

“In het geval van calamiteiten mogen hulpdiensten overigens altijd gebruik maken van het parcours”, meldt de organisatie. De hulpdiensten staan in verbinding met het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), dat de etappe begeleidt. Hierdoor is de organisatie bijtijds op de hoogte van eventueel gebruik van de route door de hulpdiensten.

Natuurlijk zal Ackerhof2.nl de webcam tijdelijk niet op het bouwterrein richten, maar op het evenement.