Herkansing Halve Marathon Oostland

29 oktober 2023
Nadat de Halve Marathon Oostland van 10 september werd afgelast vanwege de hitte was de organisatie maar wat blij dat er op 29 oktober een herkansing zou komen voor dit prachtige evenement met een waterig zonnetje en een kleine 13 a 14 graden was het dan ook heerlijk loop weer voor alle aanwezige sporters.

Op het Raadhuisplein was het dan ook al vroeg gezellig want de warming-up van de kidsrun stond om 11:30 op het programma en ging van start in twee delen om 11:45 en 12:00 uur, de prijsuitreiking door burgemeester Bjorn Lugthart en hoofdsponsor Skippy Pepijn was er direct na.

Na de Kidsrun was het tijd voor het hoofdstuk van de middag de Halve Marathon Oostland die gewonnen werd in bijna het parcoursrecord door Habtom Okbamicheal in een tijd van 01:07:41 Dennis de Freytas en Nixon Fernandes werden respectievelijk 2e en 3e, Bij de dames was Pauline van Donkelaar met 01:20:26 de snelste gevolgd door Puck Pentenga en Danielle Ammerlaan.

Na de start van de Halve Marathon Oostland waren er ook de start van de 10 en 5 kilometer, de lopers kwamen in het Emmapark in een gemixt gezelschap met de rest van het veld aan, de complete uitslagen leest u via onderstaande link.