Jeugdland is weer begonnen.

23 augustus 2021
‘Vijf, vier, drie, twee, een!!’ Daar gingen ze, de honderden kinderen die zich maandagmorgen al ruim voor de opening verdrongen voor de hekken van Jeugdland en die na het startsein rennend in de richting gingen van de grote stapel pallets voor de huttenbouw, de afdeling Gips en Klei, Textiel en al die andere onderdelen van het vakantiefestijn die ze zo lang hadden moeten missen.

Binnen een paar minuten zag het grote parkeerterrein op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker eruit alsof er niets veranderd was. Timmerende en zagende jongens en meisjes, witgekalkte gezichten, driftig figuurzagende kinderen in de weer met gipsblokken, een rij voor het springkasteel, vrijwilligers die de kids hielpen met het uitknippen, aan elkaar naaien en vullen van een leuk fantasiebeest en al die andere onderdelen die Jeugdland al zoveel jaren tot een groot succes maken.

Vorig jaar even niet. Corona zorgde er toen voor dat het evenement voor het eerst in tientallen jaren moest worden afgelast. En dit jaar was het ook spannend of het door kon gaan. Opnieuw vanwege corona, maar ook omdat het bij deze editie lastiger dan ooit was om voldoende vrijwilligers te vinden.

Maar het is gelukt: Jeugdland is weer open! “Pfff, gelukkig!”, verzuchtte een van de oudere vrijwilligers bij de afdeling Textiel, al voor het 21e jaar achter haar naaimachine. “Vorig jaar? Het was vreselijk… Ik heb het toen zó gemist!”

Met dank aan: Paul Houkes