Jubileumjaar Casaschool geopend.

01 september 2021
De tweetalige Montessorischool Casa in Pijnacker viert het hele jaar feest vanwege het feit dat de school op 15 augustus tien jaar bestond. Vanwege het karakter van de school zijn dat internationale feesten, waarin kennismaken met andere culturen centraal staat.

Soms zijn het kleinschalige activiteiten die in de klas worden uitgevoerd en op andere momenten is de hele school erbij betrokken.

Op het programma staan onder andere een workshop Haka; Navrati; Kinderboekenweek; Dia de Muertos; Sinterklaas; Kerstmis wereldwijd; het Chinees Nieuwjaar; Holi Phagwa; Pasen; Koningsspelen en het Suikerfeest.

Tussendoor bezoeken leerlingen het museum voor Volkenkunde, is er een circus-op-schooldag, gaan de leerlingen Furoshiki maken en is er een klankenkaravaan. Er komt ook een jubileumreceptie voor oud-leerlingen, medewerkers en ouders.

Hakaworkshop

Het feestjaar is woensdag begonnen met een Hakaworkshop voor alle leerlingen. Haka is van oorsprong een rituele dans van de Maori waarbij de kracht van de voorvaderen wordt ingezet om te verbinden. Er werd eerst in alle klassen mee geoefend en daarna was er een uitvoering op de parkeerplaats van de Joannes de Dooperkerk in Pijnacker.

Met dank aan: Paul Houkes