Meer appartementen Korteweg.

01 september 2021
Projectontwikkelaar Gebroeders Blokland wil meer appartementen aan de Korteweg in het centrum van Pijnacker realiseren dan tot nu toe was bedoeld. De ontwikkelaar wil tot een groter plan komen door ook het naastliggende pand op de Korteweg 5 erbij te betrekken. Hierover is overleg gaande met Van der Stoep Assurantiƫn, die in dat pand zijn bedrijf heeft.

In hetzelfde pand huist ook het kabelbedrijf SKP. Of dit ook bereid is om te verhuizen is nog onduidelijk. Het bedrijf heeft nog niet op een vraag hierover gereageerd.

Als het lukt om het ontwikkelplan uit te breiden, dan komt er ruimte voor meer dan de tien appartementen die nu al waren gepland aan de Korteweg. De gemeente heeft daar wel oren naar; het college van B & W stelt aan de gemeenteraad voor om het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkweg Korteweg’ te splitsen en de Korteweg er uit te halen.

Varianten
De projectontwikkelaar heeft aan Valtos Architecten de opdracht gegeven om een aantal varianten te ontwerpen voor een grotere ontwikkeling. Daarover zal, wanneer de tijd daar rijp voor is, nog worden gesproken met de stedenbouwkundige van de gemeente en met de omwonenden. schrijft het college van B & W aan de gemeenteraad.

Er is ook nog een andere reden waarom de Korteweg uit het bestemmingsplan moet worden gehaald, aldus B & W. Nog niet alle noodzakelijke onderzoeken zijn uitgevoerd. Voor de bouwplannen op de Kerkweg is dat wel het geval. Die plannen liggen al helemaal klaar en als er gewacht zou moeten worden op de Korteweg zou daar onnodige vertraging ontstaan.

Bezwaren
Hoewel het nog wel even zal duren voor zichtbaar wordt hoe de nieuwe plannen voor de Korteweg er uit gaan zien, zal het nieuws niet erg geruststellend zijn voor de omwonenden van dit oude stukje van Pijnacker. Tegen de plannen voor de appartementen op Korteweg 1 en 3 waren al veel bezwaren, omdat veel buurtbewoners vinden dat het dorpse karakter daarmee teveel wordt aangetast.

Met dank aan: Paul Houkes