Koningsspelen in volle gang.

15 april 2021
Eigenlijk is vrijdag 23 april dit jaar bedoeld voor de Koningsspelen, de sport- en spelactiviteiten voor scholieren ter gelegenheid van de verjaardag van koning Willem-Alexander. Maar op veel scholen in Pijnacker-Nootdorp zijn deze spelen al begonnen.

Zo deden leerlingen van de Bonte Tol uit Tolhek woensdag op sportpark De Groene Wijdte mee aan sport en spel en donderdag waren leerlingen van de Beatrixschool in het centrum van Pijnacker bezig in sporthal Het Baken.

Dat de Koningsspelen in deze periode gespreid worden gehouden komt omdat de sportleiders van Team4Talent in de meeste gevallen zijn ingeschakeld voor de begeleiding. En die kunnen veel, maar op alle scholen tegelijk aanwezig zijn lukt natuurlijk niet.

In Het Baken hadden leerlingen van groep 5 van de Beatrixschool dolle pret met een prachtig uitgezet circuit in de sporthal, waarin ze elkaar met laserguns achterna zaten. Het rode team en het groene team deden niet voor elkaar onder: beiden hadden veel plezier. Wethouder Peter Hennevanger (onderwijs en sport) kwam ook nog even kijken, maar de kinderen hadden het natuurlijk veel te druk om op hem te letten.

Met dank aan: Paul Houkes

Uit het Nieuws archief